Vegetarijanski đuveč

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
09/10/2017
"Nemojte tražiti meso - ovo je vegetarijanski đuveč i neverovatan je "
Priprema25 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano593
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Povrće očistite. Boraniju prodinstajte u 1/2 šolje vode i malo soli. Bamiju blanširajte u posoljenoj vodi.

U šerpi zagrejte ulje i propržite sitno iseckan luk, iseckanu papriku, patlidžan, tikvicu, dodajte bamiju i boraniju, oguljeni i iseckan krompir. Na kraju dodajte iseckan paradajz.

Kada se malo proprži, prebacite povrće u đuvečaru ili tavu, dodajte sitno iseckan peršun, posolite po želji i posipajte alevu papriku.

Sipajte oko 1 i 1/2 šolju vruće vode i stavite vegetarijanski đuveč da se peče u umerenoj rerni oko 45 minuta. Po želji, možete dodati i ljute papirke. Vegetarijanski đuveč možete da napravite u šerpi na ringli.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar