Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Đuveč»Vegetarijanski đuveč

Vegetarijanski đuveč

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Vegetarijanski đuveč
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Nemojte tražiti meso - ovo je vegetarijanski đuveč i neverovatan je"

Potrebni sastojci

  • boranija - 1/4 kg
  • luk - 3 glavice
  • tikvice - 1 manja
  • patlidžan - 1 manji
  • bamija - 150 g
  • krompir - 3/4 kg
  • paradajz - 1/2 kg
  • paprike - 4 - 5 komada
  • peršun - 1 veza
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • ulje - 150 ml
  • ljute paprike - 3 - 4 ljute papričice, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće očistite. Boraniju prodinstajte u 1/2 šolje vode i malo soli. Bamiju blanširajte u posoljenoj vodi.

U šerpi zagrejte ulje i propržite sitno iseckan luk, iseckanu papriku, patlidžan, tikvicu, dodajte bamiju i boraniju, oguljeni i iseckan krompir. Na kraju dodajte iseckan paradajz.

Kada se malo proprži, prebacite povrće u đuvečaru ili tavu, dodajte sitno iseckan peršun, posolite po želji i posipajte alevu papriku.

Sipajte oko 1 i 1/2 šolju vruće vode i stavite vegetarijanski đuveč da se peče u umerenoj rerni oko 45 minuta. Po želji, možete dodati i ljute papirke. Vegetarijanski đuveč možete da napravite u šerpi na ringli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: