Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Jela u đuvečari»Albanski đuveči sa pilećim džigericama-fergase

Albanski đuveči sa pilećim džigericama-fergase

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167943
Albanski đuveči sa pilećim džigericama-fergase
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 2
10/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Više nego apetitno! Obavezno probajte ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 1 čen
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paradajz - 2 komada, srednji
  • sitan sir - 200 g
  • maslinovo ulje
  • čili - po želji
  • biber
  • aleva paprika
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju propržie na trenutak beli luk, nakon toga dodaje iseckan luk.

Kad se luk zaprži, dodajte paprike, isečene na tračice.

Nakon toga i pileće džigerice iseče dva dela.

Kad budu gotove sipajte isečen i blanširan paradajz.

Dodajete i sitan sir, dobro promešate i dodate oko 1/2 šolje vode. Smesu pržite oko 2-3 minuta.

Smesu rasporedite u 3 ili 4 đuvečare, na dno svake stavite po jedan lovorov list.

Odozgo polivate maslinovim uljem po ukusu i stavite đuvečare bez poklopca u rernu da se peku 15 minuta.

Servirate ih tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: