Način pripreme
U duboku posudu za mešenje testa stavljamo kvasac sa malo vode i šećera. Sačekamo da se kvasac rastvori i dodajemo malo brašna. Nakon 15 minuta u posudu dodajemo preostalo bršno, so, maslinovo ulje i vodu.
Zamesimo srednje tvrdo testo. Uvijamo u krpu i ostavljamo oko 30 minua na toplom.
Delimo na 4 lopte.
Svaku razvučemo preko brašnom posute radne površine u oblik kruga. Pravimo ivice sa dve papalelne strane i tako gde se spajaju dva kraja uvijemo testo i višak sečemo nožem (može i da se ne skida).
Prebacujemo osnovu od testa u pleh, prethodno namazan uljem. Unutra izmrvimo sir, pospremo krupno izrendanim kačkavaljem. U sredinu razbijemo jedno jaje i stavljamo da se peče u prethodno, umereno ugrejanoj rerni.
Kad tradicionalni adžarski hačapuri budu gotovi, dok su još topli se premažu kravljim maslacem.