Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Hačapuri»Gruzijski hačapuri sa jajima i sirom

Gruzijski hačapuri sa jajima i sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Gruzijski hačapuri sa jajima i sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
8 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
8
"E kako da ne probate naš hačapuri - samo kad osetite njihovu aromu, napašćete ih"

Potrebni sastojci

  • brašno - 350 g
  • kiselo mleko - 250 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike ili ulje
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 prstohvata
  • soda bikarbona - 1 kašičica ili prašak za pecivo
  • Nadev
  • jaja - 2 komada
  • sir - oko 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rerni da se zagreva do 200 stepeni dok spremate testo.

Prosejte brašno u posudu. Ako koritite prašak za pecivo pomešajte ga sa brašnom, a ako volite više sodu bikarbonu ugasite je u kiselom mleku.

Nakon što naraste mleko supajte u posudu i njega zajedno sa masnoćom, solju i šećerom.

Zamesite testo koje ne treba da je mnogo lepljivo, ni mnogo tvrdo. Ne mesi se dugo vremena. Ako je potrebno stavite još malo mleka ili obrnuto manje brašna - mnogo zavisi od gustine kiselog mleka koje koristite.

Gotovo testo podelite na 8 loptica i svaku od njih razvijte. U centar stavljajte nadev, spremljen od blago umućenih jaja pomešanih sa namrvljenim sirom.

Sakupite krajeve i ujedinite ih. Ako se ne lepi, nije problem, čak je efektnije i lepše da je blago rastvoreno.

Odozgom kašikom prelijte nadev ako vam je ostao.

Stavite hačapuri u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje, na malom rastojanju jedan od drugog.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta.

Sjajni su i topli, i kada se ohlade.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: