Način pripreme
Uključite rerni da se zagreva do 200 stepeni dok spremate testo.
Prosejte brašno u posudu. Ako koritite prašak za pecivo pomešajte ga sa brašnom, a ako volite više sodu bikarbonu ugasite je u kiselom mleku.
Nakon što naraste mleko supajte u posudu i njega zajedno sa masnoćom, solju i šećerom.
Zamesite testo koje ne treba da je mnogo lepljivo, ni mnogo tvrdo. Ne mesi se dugo vremena. Ako je potrebno stavite još malo mleka ili obrnuto manje brašna - mnogo zavisi od gustine kiselog mleka koje koristite.
Gotovo testo podelite na 8 loptica i svaku od njih razvijte. U centar stavljajte nadev, spremljen od blago umućenih jaja pomešanih sa namrvljenim sirom.
Sakupite krajeve i ujedinite ih. Ako se ne lepi, nije problem, čak je efektnije i lepše da je blago rastvoreno.
Odozgom kašikom prelijte nadev ako vam je ostao.
Stavite hačapuri u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje, na malom rastojanju jedan od drugog.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta.
Sjajni su i topli, i kada se ohlade.
Prijatno!