Pikantan kečap za pečena mesa

11/10/2017
"Ovaj recept za domaći kečap se priprema brzo i lako, servira se sa pečenim mesom ili sendvičima"
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano194
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 5 kg, zreo
  • ljute paprike - 10 komada
  • balsamiko sirće - 100 ml
  • šećer - 500 g
  • so - 70 g
  • biber - 1 kašičica u zrnu
  • kumin - 1 kašičica u zrnu
  • čubar - 1 malagrančica
  • luk - 1 glavica, crni
  • beli luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj recept za domaći kečap se priprema brzo i lako, koji serviram sa pečenim mesom ili sendvičima.

Operemo paradajz i sameljemo u blenderu. Ljute paprike obavezno obrađujem sa rukavicama.

Odvojim drške, prepolovim i očistim od semenki. Stavljam i njih u blender.

Očistim luk i sečem na dva dela. Beli luk operem i odvajam čenove, ne ljuštim ih. U kesu оd gaze /lako se šije i nezamenljiv je pomoćnik u mojoj kuhinji/ stavljam luk, čenove belog luka, biber i kumin i vežem je.

U duboku posudu sipam paradajz i paprike, u njih dodajem kesicu sa mirisima i grančicu čubra.

Kad sos provri, smanjujem temperaturu, dodajemo preostale sastojke i ostavljam da se krčka uz neprestano mešanje.

Kad kečap dobije potrebnu gustinu, probamo i začinimo ako je potrebno.

Vadimo gazu. Hladan kečap pasiamo dok se ne dobije homogena smesa i sipamo u čiste i suve tegle od pirea.

Serilizujemo 10 minuta od trenutka kad voda provri.

Savet: Možete dodati i nekoliko crvenih pečenih paprika. One obogaćuju kvalitet ukusa i daju aromatičnu slatkoću kečapa.
slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar