Krompir paprikaš sa boranijom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
11/10/2017
"Ne mnogo zahtevan predlog za večeru, koji ćemo svi obavezno iskoristiti "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 079
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo povrće. Očistimo šargarepu, prepolovimo paprike i izvadimo semenke. isečemo krajeve boranije, i isečemo na kratke komade.

U odgovarjaućoj šerpi dinstamo ulje i luk, iseckan na sitne kockice. U njega dodajemo malo od bujona.

Kad se luk izdinsta, dodajemo paprike i šargarepu, prethodno isečenu na sitne komade i alevu papriku.

Dodajemo boraniju, a čim se povrće dobro izdinsta sipamo i rendani paradajz.

Čorba se krčka još 5 minuta, nakon toga dodajemo krompir, isečen na krupne komade, sipamo bujon i posolimo.

Ostavljamo je da lagano vri i pre nego što skinemo sa vatre dodajemo brašno pomešano sa malo vode.

Posipamo sitno iseckanim peršunom. Serviramo je ukrašenu povrćem ili salatom u zavisnosti od sezone.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar