Slana turšija od zelenog paradajza i zelenih paprika

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
11/10/2017
"Laka za pripremu slana turšija, koja se najbolje konzumira sa domaćom rakijom!"
Priprema60 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno70 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 439
  • Pregledi tokom meseca73
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 kg, zeleni
  • paprike - 3 kg, zelene
  • celer - 1 - 2 glavice
  • crni luk - 2 - 3 glavice
  • voda - 8 - 9 l
  • so - 0, 5 kg
  • sirće - 0, 4 l, vinsko
  • šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operite povrće, pa paradajz nasecite na velike režnjeve, a celer na male. Počnite sa ređanjem u teglama. Stavite paradajz, celer i paprike, a između redova stavljajte nekoliko rebaraca crnog luka. Za ovu turšiju možete koristiti i malo burence.

Za to vreme stavite sirće, vodu, šećer i so da se prokuvaju. Kuvajte 10 minuta, nakon što smesa proključa. Prelijte povrće u teglama sa ohlađenom i proceđenom salamurom.

Ostavite turšiju da fermentiše oko 15-20 dana na hladnom mestu. Pretačite turšiju na 1-2 dana u periodu od 10 dana. Nakon toga, turšiju čuvajte na hladnom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar