bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Francuski baguette»Domaći bageti sa nadevom

Domaći bageti sa nadevom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Početnik
1k584k150
Domaći bageti sa nadevom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
11/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Najbolje sredstvo za lečenje gladi - domaći bageti sa nadevom Da se konzumira do tri puta dnevno u dobrom društvu"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 200 ml
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • suvi kvasac - 7 g
  • ulje - 5 supenih kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 700 g
  • za nadev
  • sir - 100 g
  • dimljeno meso - 200 g
  • šunka - 100 g
  • pečurke - 1/2 male tegle (iseckane)
  • kačkavalj - 100 g
  • ljutenica - 1 mala tegla
  • čubar
  • maslac - za premazivanje nakon pečenja
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo od nadevenih sastojaka i ostavte da nadođe Isecite sastojke za nadev na trakice ili na kockice.

Kad testo bude gtovo podelit ga na jednake lopte i svaku razvucite na radnoj površini u elipsu, ne mnogo tanku. Preko svake u jednu stranu od nadeva, prvo namažite ljutenicom (najbolje domaćom).

Presavijte na dva dela da se pokrije nadev i viljuškom ili prstima pritisnite ivice. Stavite papir za pečenje u pleh i poređajte bagete na rastojanju.

Ponovo treba malo da nadođu, nakon toga pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Po želji namažite maslacem dok su topli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: