Čorba sa jagnjećim mesom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj78883
12/10/2017
"Ukusna čorbica za zagrevanje duše, kao što su je pravvila naše bake "
Priprema25 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno105 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano290
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 300 g + 200 g dimljenih kostiju
  • pirinač - 2 kašike
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 2 struka, mladi
  • celer - 1 vezica
  • so - 1 kašičica
  • nana - 1 struk, sveža
  • peršun - 2 struka, svež
  • biber - 1 prstohvat, mleveni
  • kiselo mleko - 1 kašičica, kravlje
  • jaja - 1 komad
  • sirće - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prelijte kosti sa 4 šolje hladne vode, dodajte so i sirće. Stavite da provri i kuvajte oko 40 minuta na umerenoj vatri.

Procedite bogati bujon. Dodajte meso, isečeno na male parčiće i stino isečeno povrće. Stavite ponovo da provri i kuvajte oko 20 minuta na tihoj vatri pod poklopcem.

Dolijte 2 šolje vrele vode, dodajte pirinač i kuvajte 15-20 minuta.

Sklonite čorbu sa ringle i začinite jajetom, koje ste umutili sa kiselim mlekom, Pre serviranja pospite sitno isečenim zelenim začinima.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar