Krem sa kokosom

14/10/2017
"Desert, koji će zasluženo pokupiti ovacije gostiju "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano216
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • žumanca - 5 komada
  • šećer - 90 g
  • kokosovo mleko - 100 ml
  • kokosovo brašno - 50 g
  • vanila - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - za premazivanje posudice
  • šećer - za posipanje posudica
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte kokosovo mleko i šećer na umerenoj vatri. Kad se šećer rastopi, skinite smesu da se ohladi.

U međuvremenu umutite žumanca i dodajte ohlađeno kokosovo mleko sa šećerom. Procedite smesu.

Dodajte, mešajući, kokosovo brašno, vanilu i so.

Namažite 4 posudice za pečenje krema ili mafina maslacem i pospite šećerom.

Sipajte gotov krem u odgovarajuće posude. Pecite krem na 150 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni na pari 40 minuta.

Izvvadit ekrem iz pleha sa vodom i ostavite da se ohladi 2 sata u frižideru. Kad budu gotovi, okrenite ih na tacne za serviranje i ukrasite po izboru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar