Način pripreme
Prvo pripremite koru. Umutite 6 jaja sa 1 šoljom šećera dok se šećer ne rastopi. Posebno prosejte jednu šolju brašna i u nju dodajte prašak za pecivo i 1 supenu kašiku prezle. Mešajte smesu od jaja i brašna dok se ne dobije homogena smesa.
Odvojite jednu šolju smese i u nju dodajte 1/2 supene kašike kakaa. Uzmite okrugao kalup sa pokretnim prstenom. Namažite ga uljem i pospite brašnom. Sipajte belu smesu i preko nje sipajte 1 šolju smese sa kakaom. Mešajte dok se ne premese dve smese (na slici).
Pecite na 180 stepeni, proverite čačkalicom za zube.
Sada pripremite krem. Pomešajte 200 ml svežeg mleka sa 2 jajeta i skrobom od vanile. Sve mutite dok se ne dobije homogena semsa. Stavite na vatru 500 ml svežeg mleka i u njega dodajte 1 šolju šećera. Mešajte dok se šećer ne rastopi.
Kad provri, lagano dodajte pomešana jaja, skrob i mleko, energično mešajte, kad se krem zgusne, skinite sa vatre. Ostavite na oko 30 minuta da se ohladi.
Sastavljanje torte
Uzmite pečenu koru i isecite na dva dela. Stavite donji deo na poslužavnik. Obilno namažite kremom. Sada uzmite jednu nektarinu i isecite na sitne kockice. Rasporedite preko krema. Stavite odozgo drugi deo krema i ponovo namažite tortu i sa strane.
Sa strane pospite čokoladnim mrvicama. Odozgo ukrasite jednom nektrarinom isečenom na polumesec.