Šareno sočivo

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
14/10/2017
"Iz bakine kuhinje - mirisna i bogata čorba od sočiva, koja odgovara i veganima "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 798
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 500 g
  • paprika - 1 zelena i 1 crvena
  • šargarepa - 3 komada
  • krompir - 1 komad, crveni
  • crni luk - 1 glavica
  • začini - po ukusu so, aleva paprika, čubar, celer
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno naseckajte povrće i dinstajte ih u prethodno zagrejanoj masnoći (maslinovo ulje) oko 5-7 minuta.

Dodajte oprano sočivo i sipajte 1, 5 - 2 litra vode (kako volite - gušće ili ređe).

Ostavite da se kuva dok ne bude gotovo, dodajte začine, dobro promešajte i nakon 5 minuta skinite sa vatre. Šareno sočivo je spremno za jelo.

Možete poslužiti sočivo sa svežim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar