Jagnjeća čorba od iznutrica

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
351
365
Jagnjeća čorba od iznutrica
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 6
14/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
"Proleće je sezona jagnjetine, a ovo je naš ukusni predlog za čorbicu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pluća i srce stavite u vrelu posoljenu vodu. Kuvajte ih 10 minuta, a nakon toga ih izvadite i naseckajte na male komade, pa ih vratite u vodu u kojoj su se kuvali. Kada ponovo proključaju, dodajte pirinač i sitno naseckani paradajz.

Napravite zapršku od sitno naseckanog luka, šargarepe i dela brašna. Sipajte zapršku u vrelu čorbu.

Od preostalog brašna i kiselog mleka i jaja napravite hladnu zapršku. Nju dodajte u čorbu u momentu kada je skidate sa vatre. Začinite čorbu biberom i nanom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: