Način pripreme
Skuvajte pileći file u šerpi, staivte u vodu nekoliko zrna bibera i nekoliko drški peršuna za veću aromu.
Dinstajte luk, ne mnogo sitno iseckan.
Kad luk skoro omekša, dodajte u njega slaninu, sitno iseckanu i pavlaku.
Dodajte pileće meso, oceđeno od bujona i isečeno na komade i dobro promešajte.
Začinite solju i biberom, dodajte kapar.
Skinite sa vatre i dodajte topljeni sir, isečen na kockice.
Promešajte malo smesu da se začini sa pavlakom i ostavite da se ohladi.
Izvadite lisnato testo, otvorite ga i pravite proreze sa obe strane kao trake širine oko 2 cm.
Stavite lisnato testo sa papirom za pečenje u odgovarajući pravougaoni pleh.
Sipajte od smese pola i rasporedite po dužini testa, tako da trake ostanu.
Uvijte lisnato testo kao pletenicu ređanjem traka koje su sa strane.
Umutite jaja i namažite njima deo slanog paja.
Pecite paj sa lisnatim testom, piletinom, slaninom i lukom na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Sa preostalim nadevom i drugim pakovanjem testa uradite na isti način.