Način pripreme
Luk se očisti i seče se na sitno. Stavljamo luk zajedno sa uljem u tiganj ili drugu odgovarajuću posudu i pržimo ga / dinstamo dok luk ne bude gotov, nakon toga dodajemo i pirinač na nekoliko minuta. Ako se sastojci zalepe za dno tiganja, može da se doda još malo ulja ili deo bujona / vode.
Sklanjamo tigaj sa ringle i sipamo sadržaj u odgovarajuću posudu za pečenje. Prelivamo bujonom / vodom, stavljamo masline - količina je po želji. Dodajemo zečine - so, biber po ukusu i stavlljamo posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu.
Nakon oko 20 minuta sačekamo malo da nabubri pirinač, dodajemo malo paradajza iz konzerve i vraćamo u rernu. Ostavljamo da se zapeče, ali gledamo da ne uvri tečnost i da pirinač ne ostane suv.
Gotov pirinač vadimo, dodajemo peršun i suvi divlji beli luk - mogu da se dodaju i drugi začini u zavisnosti od ukusa. Poklapamo posudu drugom posudom ili folijom, da se izdinsta pirinač.
Tako napravljem pirinač može da se koristi za garnirung, a može i da se konzumira kao posno jelo.