Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Mafalda fungi

Mafalda fungi

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Mafalda fungi
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Za one specijalne večere, koje ćete želeti da zapamtite zauvek - Mafalada fungi"

Potrebni sastojci

  • mafalda - 1 pakovanje, testenina /500 g/
  • pečurke - 300 g šampinjona ili miks
  • pavlaka za kuvanje - 600 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • luk - 1 glavica, velika
  • beli luk - 3 čena
  • belo vino - 100 ml
  • beli biber - 1 kašičica ili po ukusu
  • origano - 3 kašičice ili po ukusu
  • maslinovo ulje - 80 ml
  • kravlji maslac - 40 g
  • so - po ukusu
  • bujon od pečuraka - 1 kockica, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Sos od pečuraka fungi pripremamo tako što prvo izdinstamo sitno iseckan luk dok ne omekša. Pečurke sečemo na tanke kripke i zajedno sa maslacem, iseckanim belim lukom i dva prstohvata soli stavljamo u luk. Dinstamo nekoliko minuta. Obim pečuraka će se smanjiti na pola i omekšaće, ali će ostati krte zahvaljujući masalcu.

2. Sipamo vino i izmrvimo kockicu bujona, ako smo odlučili da ga dodamo za intenzivniji ukus. Kuvamo dok tečnost potpuno ne ispari i onda stavljamo pavlaku i mleko. Začinimo solju i još belog bibera i origana. Kuvamo na tihoj vatri 5 minuta, mešajući da ne izgori dno.

3. Kuvamo mafalda testeninu prema uputstvu na pakovanju. Njoj je potreno malo vremena na vatri, maksimum 9 minuta, zato što je tanka i krehka od drugih vrsta testenine.

4. Prelivamo hladnom vodom, da bi prekinuli proces kuvanja i dobro ocedimo. SIpamo u sos i promešamo.

5. Jelo serviramo toplo u društvu sveže salate.

Bon Appétit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: