Način pripreme
Skuvajte testeninu Mafalda prema uputstvu na pakovanju, nakon toga je ocedite iz vode.
Isecite piletinu na male trakice, a luk sitno.
U dubokoj posudi ugrejte ulje i stavite luk da se dinsta, nakon toga dodajte i komade piletine.
Pržite oko 10 minuta dok meso ne pobeli i pospite ga origanom, biberom i solju.
Nakon toga sipajte belo vino i dodajte izrendan parmezan. Promešajte i sipajte sveže mleko. Poklopite i ostvite da se krčka još 15 minuta, s vremena na vreme mešajte.
Nakon toga dodajte kukuruz i masline, prethodno očišćene od koštica.
Promešajte i skinite sa vatre, nakon toga odmah dodajte mafalda testeninu, parče maslaca i sveže isceđen sok od pola limuna.
Lepo promešajte tako da se rastopi maslac i da se pasta pomeša sa ostalim sastojcima.
Ako je potrebno dodajte još soli i jelo servirajte toplo.