Način pripreme
1. Sos od pečuraka fungi pripremamo tako što prvo izdinstamo sitno iseckan luk dok ne omekša. Pečurke sečemo na tanke kripke i zajedno sa maslacem, iseckanim belim lukom i dva prstohvata soli stavljamo u luk. Dinstamo nekoliko minuta. Obim pečuraka će se smanjiti na pola i omekšaće, ali će ostati krte zahvaljujući masalcu.
2. Sipamo vino i izmrvimo kockicu bujona, ako smo odlučili da ga dodamo za intenzivniji ukus. Kuvamo dok tečnost potpuno ne ispari i onda stavljamo pavlaku i mleko. Začinimo solju i još belog bibera i origana. Kuvamo na tihoj vatri 5 minuta, mešajući da ne izgori dno.
3. Kuvamo mafalda testeninu prema uputstvu na pakovanju. Njoj je potreno malo vremena na vatri, maksimum 9 minuta, zato što je tanka i krehka od drugih vrsta testenine.
4. Prelivamo hladnom vodom, da bi prekinuli proces kuvanja i dobro ocedimo. SIpamo u sos i promešamo.
5. Jelo serviramo toplo u društvu sveže salate.
Bon Appétit!