Mafalda sa tikvicama i sirevima

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
09/01/2018
"Aromatično zapečeno jelo sa testeninom - omiljeni recept cele porodice "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano243
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte testeninu u vreloj vodi u koju ste stavili kašičicu soli i jednu supenu kašiku maslinovog ulja.

Gotovu mafaldu ocedite i operite hladnim vodom da se ne lepi. Isecite tikvice na trakice. Posolite i ostavite da se ocedi voda. Uvaljajte komadiće tikvica u prezle i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje i posut maslinovim uljem. Pospite origanom i pecite dok ne dobiju zlatnu boju u ugrejanoj rerni.

Stavite testeninu u odgovarajući pleh za pečenje. Prelijte pavlakom, poređajte komadiće topljenog sira, a odozgo pečene tikvice. Pospite parmezanom.

Pecite u ugrejanoj rerni oko 10-12 minuta.

Pre nego što bude gotovo pospite izrendanom gaudom i pecite dok se ne rastopi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar