Način pripreme
Šolja kojom merite treba da bude od 300 ml. Koristite tanke i fine kore za pitu, jer je slatkiš mnogo bolji sa njima.
Otvorite pakovanje kora i odvojite ih pojedinačno. Svaku koru ravnomerno pospite grizom i izmrvljenim orasima.
Uhvatite koru palcem i kažiprstom i sklopite je kao harmoniku.
Prethodno premažite pleh uljem i kada spremite koru stavite je da nabori budu vidljivi sa gornje strane. Na ovaj način poređajte sve kore.
Nakon toga, stavite pleh u rernu da se kore zapeku. Kada dobiju bledo-zlatnu boju izvadite ih, pospite ih preostalim orasima i ponovo ih vratite u rernu na još nekoliko minuta.
Za to vreme umutite sve namirnice za preliv i pažljivo sipajte smesu preko gotovih, pečenih kora i trudite se da sipate malo više između nabora. Ponovo vratite sve u rernu i pecite dok se smesa ne stegne.
Kuvajte šerbet dok se ne zgusne i dok ne dobijete zlatno-žuti gust šećerni sirup. Kada se slatkiš ohladi, sipajte preko njega vrući sirup.
Sačekajte da se ohladi i da upije sirup i nakon toga poslužite.