Bezdirme (Turska pita)

25/08/2017
"Ukusna i veoma interesantna turska pita, koju nemamo strpljenja da probamo "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13 640
  • Pregledi tokom meseca280
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • voda - 400 g
  • ulje - 1 šolja
  • so - 1 kašičica
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno i pravimo udubljenje, dodajemo sodu, pomešanu sa sirćetom, solju i vodom.

Zamesimo srednje tvrdo testo i podelimo na 4 jednake loptice, ostavljamo da odstoji 30 minuta.

Preko brašnom posute radne površine razvučemo svaku koru ( na tanko, kao za pitu). Svaku koru posipamo 1/4 ulja i premažemo svuda.

Uvijamo koru u rolat, koji uvijamo u oblik puža i ostavljamo da odstoji 15 minuta. Ponovo razvijemo uvijenu koru dok ne bude debljine 1 cm.

Gotov bezdirme se prži u ugrejanom ulju u teflonskom tiganju sa obe strane, dok ne dobije zlatnu boju.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti