Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tikvice iz rerne»Špargla sa bademima i tikvicama u rerni

Špargla sa bademima i tikvicama u rerni

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
12238
Špargla sa bademima i tikvicama u rerni1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Kada želite da impresionirate goste, oslonite se na ovo ukusno vegetarijansko jelo"

Potrebni sastojci

  • špargla - 400 g
  • tikvice - 1 komad
  • parmezan - 6 kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu, sveže mleven
  • maslac - 2 kašike
  • jaja - 6 komada, žumanca
  • pavlaka - 2/3 (150 ml), punomasna
  • bademi - 4 kašike, seckani
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno zagrejte rernu na 200 stepeni. Nauljite pleh za pečenje. U velikoj šerpi, u slanoj vodi, skuvajte špargle oko 10 minuta ili dok skoro nisu omekšale.

Ocedite ih i nasecite na krupno. Špragle poređajte u pleh zajedno sa komadima tikvice i pospite ih parmezanom, posolite i dodajte biber. Pospite maslacem.

Umutite žumanca i pavlaku. Ovom smesom prelijte povrće. Pospite bademima i pecite oko 10-15 minuta, ili dok ne promeni boju u zlatnobraon.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: