Način pripreme
/undefined Španski pirinač sa tikvicama u rerni - ukusno, šareno i aromatično.
Rastopite maslac u velikom tiganju na srednjoj vatri. Luk i papriku sitno iseckajte kako bi se brzo skuvali i da bi dopunili, a ne preuzeli pirinač.
Dodajte paprike i luk i kuvajte dok malo ne omekšaju; dodajte iseckane tikvice i kuvajte oko 4-5 minuta uz mešanje nekoliko puta. Smanjite toplotu na srednje nisku i dodajte beli luk, kuvajte oko jedan minut; stalno mešajući da beli luk ne zagori. Izvadite povrće na tanjir.
U istom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte pirinač i kuvajte dok ne počne da rumeni. Nemojte preskočiti ovaj korak (da blago zapečete) pirinač. Ovo je važna tačka za teksturu i ukus. Pomešajte pileći bujon i paradajz (mleven).
Sipajte smesu u tepsiju. Ostavite smesu u rerni 30 minuta na 180 stepeni da se potpuno skuva. Uživajte u pirinču iz rerne!
Savet: ako volite više paradajza, stavite 400 grama, pa ćete imati originalnu špansku paelju. Španski recept možete pripremiti samo sa paprikom, zelenom i crvenom i paradajzom.