Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pirinač u rerni»Španski pirinač sa tikvicama u rerni

Španski pirinač sa tikvicama u rerni

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Španski pirinač sa tikvicama u rerni
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Španski pirinač sa tikvicama u rerni - ukusno, šareno i aromatično."

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 2 kašike
  • paprike - 2 komada crvene, na male kockice
  • tikvice - 2 komada, na male kocke
  • slatki luk - 1 mala glavica, seckana
  • beli luk - 3 čena, izgnječeni
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • beli pirinač dugog zrna - 1 1/2 šolja
  • pileći bujon - 2 šolje
  • paradajz - 1 ili 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Španski pirinač sa tikvicama u rerni - ukusno, šareno i aromatično.

Rastopite maslac u velikom tiganju na srednjoj vatri. Luk i papriku sitno iseckajte kako bi se brzo skuvali i da bi dopunili, a ne preuzeli pirinač.

Dodajte paprike i luk i kuvajte dok malo ne omekšaju; dodajte iseckane tikvice i kuvajte oko 4-5 minuta uz mešanje nekoliko puta. Smanjite toplotu na srednje nisku i dodajte beli luk, kuvajte oko jedan minut; stalno mešajući da beli luk ne zagori. Izvadite povrće na tanjir.

U istom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte pirinač i kuvajte dok ne počne da rumeni. Nemojte preskočiti ovaj korak (da blago zapečete) pirinač. Ovo je važna tačka za teksturu i ukus. Pomešajte pileći bujon i paradajz (mleven).

Sipajte smesu u tepsiju. Ostavite smesu u rerni 30 minuta na 180 stepeni da se potpuno skuva. Uživajte u pirinču iz rerne!

Savet: ako volite više paradajza, stavite 400 grama, pa ćete imati originalnu špansku paelju. Španski recept možete pripremiti samo sa paprikom, zelenom i crvenom i paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: