Domaći tortelini

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
21/10/2017
"Izazivamo vas da pripremite pastu kao pravi italijanski majstori - hoćete li uspeti?"
Priprema50 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano671
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 300 g
  • jaja - 4 komada
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • so - pola kašičice
  • šećer - 1 prstohvat
  • za nadev
  • sušeni paradajz - 3 kašike
  • svinjska šunka - 100 g
  • mocarela - 50 g
  • suvi bosiljak - pola kašičice
  • biber - pola kašičice
  • so - pola kašičice
  • jaje - 1 komad, za mazanje pri lepljenju
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo testo, sejući prvo brašno u posudu. Pravimo udubljenje u njemu i sipamo jaja, maslinovo ulje, so i šećer. Rukom počinjemo da mešamo, da se pomešaju sastojci. Zamesimo testo i pokrivamo ga krpom na 30 minuta.

Za nadev sipamo sve sastojke u blender i melemo dok ne dobijemo ujednačenu gustu smesu.

Nakon što je testo odstajalo razvijemo ga u tanku koru. Isečemo krugove pomoću čaše. U sredinu svakog kruga stavljamo po malo nadeva (oko 1 kašičicu).

Mažemo krajeve umućenim jajetom. Preklapamo svaki krug u polumesec i prstima pritiskamo krajeve, da se slepe. Pažljivo uvijamo svaki polumesec oko prsta, dok dva kraja mažemo jejetom i lepimo ih. Oblikujemo slepljene torteline u okovratnik, da bi lepše izgledali.

Stavljamo šerpu sa vodom na ringlu i čekamo da provri. Nakon što voda provri sipamo malo soli u spuštamo unutra torteline. Kuvamo ih oko 10 minuta i serviramo sa sosom po želji ili prelivene maslinovim uljem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar