Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od kupusa»Klin čorba sa svinjetinom

Klin čorba sa svinjetinom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Klin čorba sa svinjetinom
Fotografije: Sia Ribagina
6 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Najukusnija seoska čorba koju možete probati, a uz našu pomoć i da je pripremite sami"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g, šareno meso
  • kiseli kupus - 250 g
  • crni luk - 1 glavica (ili 1 struk praziluka)
  • pirinač - 1/2 kg
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • čubar - po ukusu
  • lovorov list - 1 komad
  • voda - 1, 5 l
  • raso od kupusa - 1 l
  • peršun - 5 - 6 stabljika
  • ljuta tucana paprika - / po želji /
  • maslinovo ulje - 2 kašike (ulje)
  • za zapršku
  • žumance - 1 komad
  • kiselo mleko - 150 g
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Meso naseckajte na sitne zalogaje, a kiseli kupus i luk na veoma sitno. Pirinač dobro isperite, nakon čišćenja. Ugrejte masnoću i upržite meso.

U meso dodajte luk i promešajte. Pržite oko 5 minuta ili do zlatne boje. Nakon toga dodajte kupus, promešajte i nastavite sa prženjem.

Stavite lovorov list i alevu papriku i biber. Promešajte i dolijte litar vode i jedan litar rasola od kupusa. Poklopite i ostavite da se kuva.

Kada prokuva, smanjite temperaturu na srednju i neka se jelo krčka oko 20 minuta, a zatim dolijte još 0, 5 l vode.

Čim ponovo proključa, stavite i pirinač. Kuvajte još dvadesetak minuta i stavite čubar. Nakon toga, pripremite zapršku, tako što umutite [žumance sa kiselim mlekom i malo soli.

Da se zaprška ne preseče, uzmite malo od čorbe i sipajte u posudu sa jajetom uz energično mešanje.

Skinite šerpu sa vatre i čim čorba prestane da ključa, dodajte zapršku uz mešanje. Izvadite lovorov list iz čorbe sa rasolom. Nakon toga dodajte peršun i ljutu tucanu papriku.

Klin čorba sa svinjetinom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: