bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pene Parmidžana

Pene Parmidžana

Pene Parmidžana
Fotografije: Potrebitel#186638
23/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
"Pene Parmidžana u prevodu sa italijanskog - veoma ukusna testernina, koju odmah treba da probate"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte papriku i beli luk. Parmezan isecite na tanke listiće.

U ugrejanom maslinovom ulju prvo paprike, a kad omekšaju, dodajte beli luk. Propržite na kratko i sipajte paradajz pire, šećer i so po ukusu.

Kuvajte na tihoj vatri, a nakon toga stavite biber i origano i isključite ringlu, nemojte skidati posudu sa vatre, da dobro upije sos od začina i da bude topao, dok se testenina pripremi.

U vreloj vodi sa malo soli i maslinovog ulja skvajte pene prema uputstvu na pakovanju.

Prebacite u cediljku i ohladite tekućom vodom, a nakon toga ostavite da se dobro ocedi.

Pomešajte testeninu sa sosom i rasporedite u tanjire. Preko svakog stavite parmezan i iseckan sveži bosiljak.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: