Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača»Pogača sa mlevenim mesom

Pogača sa mlevenim mesom

Pogača sa mlevenim mesom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Ako postajete gladni samo dok gledate ovo, znači da ste i vi gladnici kao mi"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g
  • voda - 100 ml, za kvasac
  • sveže mleko - 200 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • margarin - 1 supena kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • jaja - 2 komada, bez jednog žumanca
  • brašno - 800 g
  • nadev
  • sir - 150 g
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 1 komada
  • paprike - 1 komad, crvena
  • ulje - 4 supene kašike
  • paradajz - 1/2
  • kumin
  • čubar
  • origano
  • kačkavalj - 100 g
  • jaja - 1 komad, za prelivanje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U toploj vodi se izmrvi kvasac i promešamo sa 1 kašičicom šećera. Ostavljamo da se aktivira, posle se sa preostalim sastojcima zamesi meko testo i ostavlja da nadođe. Podeli se na dva dela, jadan manji za sredinu.

Veliko testo se razvuče na veliki pravougaonik, namažemo uljem i posipamo mrvljenim sirom. Uvijamo u rolat, lagano uvijamo kao fitilj i stavlja na papir za pečenje u obliku venca.

Mali deo se razvuče u okruglu pogaču i stavljamo u sredinu, lagano se podižu krajevi kao trakice. U tiganju sa uljem se proprži sitno iseckan luk, dodaju se trakice paprike i izrendana šargarepa.

Kad omekša dodaje se mleveno meso, mešamo da se dobiju mrvice. Dodajemo izrendan paradajz i začinimo kuminom, origanom, čubrom i prstohvatom bibera.

Dinstamo dok potpuno ne ispari tečnost i skidamo sa vatre. Preko okrugle pogače se poređaju tanke pločice od polovine kačkavalja, a preko njega nadev sa mlevenim mesom.

Pogača se premaže umućenim žumancem i posipa miksom semenki. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Vadimo i mleveno meso prelivamo umućenim žumancem i preostalim rendanim kačkavaljem.

Vraća se na još 10 minuta u rernu da se jaja segnu i vadimo pleh. Servriamo sa svežim paradajzom i krastavcima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: