Način pripreme
U toploj vodi se izmrvi kvasac i promešamo sa 1 kašičicom šećera. Ostavljamo da se aktivira, posle se sa preostalim sastojcima zamesi meko testo i ostavlja da nadođe. Podeli se na dva dela, jadan manji za sredinu.
Veliko testo se razvuče na veliki pravougaonik, namažemo uljem i posipamo mrvljenim sirom. Uvijamo u rolat, lagano uvijamo kao fitilj i stavlja na papir za pečenje u obliku venca.
Mali deo se razvuče u okruglu pogaču i stavljamo u sredinu, lagano se podižu krajevi kao trakice. U tiganju sa uljem se proprži sitno iseckan luk, dodaju se trakice paprike i izrendana šargarepa.
Kad omekša dodaje se mleveno meso, mešamo da se dobiju mrvice. Dodajemo izrendan paradajz i začinimo kuminom, origanom, čubrom i prstohvatom bibera.
Dinstamo dok potpuno ne ispari tečnost i skidamo sa vatre. Preko okrugle pogače se poređaju tanke pločice od polovine kačkavalja, a preko njega nadev sa mlevenim mesom.
Pogača se premaže umućenim žumancem i posipa miksom semenki. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Vadimo i mleveno meso prelivamo umućenim žumancem i preostalim rendanim kačkavaljem.
Vraća se na još 10 minuta u rernu da se jaja segnu i vadimo pleh. Servriamo sa svežim paradajzom i krastavcima.