Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Punjene Pogače»Pogača sa mlevenim mesom i prazilukom

Pogača sa mlevenim mesom i prazilukom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Pogača sa mlevenim mesom i prazilukom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
29/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Takav neverovatan miris se širi iz rerne, da je cela porodica već u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 800 g
  • kvasac - 20 g
  • sveže mleko - 450 ml
  • ulje - 3 kašike
  • so - 2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašika
  • za nadev
  • mleveno meso - 250 g
  • kačkavalj - 100 g
  • praziluk - 1 struk
  • ljutenica - 2 kašike
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • žumance - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi promešajte sve sastojke za testo sem brašna. Postepeno dodajte brašno i mešajte drvenom varjačom. Kada testo počne da se odvaja od zidova, prebacite ga na radnu površinu i umesite ga sa ostalim brašnom.

Pripremite nadev, tako što upržite mleveno meso sa prazilukom i začinima. Ostavite da se ohladi.

Nasecite kačkavalj na kockice. Kada testo nadođe, razvucite ga u pravougaonu koru. Premažite ga dobro ljutenicom. Odozgo rasporedite nadev i kockice kačkavalja.

Umotajte pažljivo u rolat i nasecite ga na komade. Poređajte ih u nauljenu tepsiju, tako što ćete 4 staviti u sredini, a ostale poređajte okolo da se malo preklapaju.

Ostavite da nadođe, premažite umućenim žumancem i pospite susamom i pecite na 180 stepeni dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: