Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slani kolač»Lenja pita bez glutena

Lenja pita bez glutena

Rumyana StoyanovaRumyana Stoyanova
Pomoćnik kuvara
4219348
Lenja pita bez glutena
Fotografije: Rumyana Stoyanova
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
28 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
6
"Lenja pita bez glutena - gotova za manje-više 30 minuta"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • ulje - 5 supenih kašika
  • brašno nez glutena - 15 supenih kašika
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • sir - 100 g, izmrvljen
  • kačkavalj - 100 g, rendan
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu lenju pitu sa brašnom bez glutena možete koristiti šta god imate kod kuće, ja sam koristila pirinčano i bademovo - 10 supenih kašika pirinčanog i 5 supenih kašika bademovog.

Uzimamo odgovarajuću posudu i mutimo u njoj jaja i ulje uz pomoć žice.

Stavljamo sodu u kiselo mleko i nakon što se aktivira dodajemo u jaja.

Mešamo lepo. Dodajemo brašna i na kraju rendani sir i kačkavalj. Promešamo.

Sipamo homogenu smesu u odgovarjaući pleh, obložen papirom za pečenje.

U ugrejanoj rerni na 220 stepeni pečemo slani kolač 28-30 minuta dok ne dobije željenu boju odozgo.

I naša lenja pita bez glutena je gotova.

Jedemo toplu i sa osmehom :)

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: