Kolač sa kruškama i maskarponeom

28/10/2017
"Harmonija ukusa i mirisa, koju želite probati "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano245
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kruške - 4 velike
  • pinjole - 20 g
  • balsamiko sirće - 60 ml
  • šećer - 50 g
  • maslac - 30 g
  • za testo
  • šećer - 170 g
  • brašno - 250 g
  • jaja - 5 komada
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 10 g
  • maslac - 160 g
  • kora od pomorandže . od 1 pomorandže
  • za krem
  • maskarpone sir - 500 g
  • šećer - 100 g
  • sok od pomorandže - od 1 pomorandže
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite kruške na čamčiće. Propžite ih u maslacu. Sipajte balsamiko sirće. Sačekajte da ispari.

Dodajte šećer i kad se redukuje izvadite kruške i sačekajte da se ohlade. Mikserom umutite jaja i šećer dok ne pobele.

Dodajte koru pomorandže, rastopljeni maslac, prašak za pecivo i brašno. Mešajte silikonskom lopaticom.

Gotovo testo sipajte u kalup prečnika 26 cm, obložen papirom za pečenje. Poređajte kruške u kalup u obliku lepeze, pospite pinjolama i pecite na 180 stepeni sa ventilatorom.

Napravite krem tako što u posudi pomešate šećer, sok od pomorandže i maskarpone. Mešajte mikserom dok se smesa ne zgusne.

Nožem podelite koru na dva dela, namažite gotovim kremom i zalepite.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar