Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice štrudlice

Kiflice štrudlice

Kiflice štrudlice
Fotografije: Mihaela Stoyanova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
10
"Veoma mekane i sa jedinsvenim mirisom cimeta i jabuka, koji će ispuniti vaš dom"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 500 g
  • šećer - 3 supene kašike
  • kvasac - 25 g, svež ili 7 suv
  • sveže mleko - 200 ml
  • pavlaka - 5 supenih kašika ili kiselog mleka
  • maslac - 3 supene kašike, rastopljen
  • so - prstohvat
  • jaja - 1 komad
  • za nadev
  • jabuke - 5 - 6 srednjih
  • šećer - 6 - 7 supenih kašika
  • cimet - 1 kašičica
  • sok od limuna - 1 - 2 supene kašike
  • maslac - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvorimo sa šećerom i kašikom brašna u toplom mleku (ostavljamo na 15 minuta).

Dodajemo so, kiselo mleko, jaja, posle kvasac sa svežim mlekom, promešamo i dodajemo maslac. Zamesimo testo, koje narasta oko sat i po.

Testo se razvije oklagijom na debljinu od 4 mm i seku se trouglovi. Stavljamo nadev i uvijamo kiflice. U pleh, obložen papirom za pečenje ređamo ih na izvesnom rastojanju. Mažemo svežim mlekom.

Nadev: Jabuke sečemo na komade ili izrendamo na krupno rende. Dodajemo šećer, cimet, kravlji maslac i sok od limuna. Stavljamo u odgovarjauću posudu na vatru na kratko, dok tečnost ne ispari.

Kiflice pečemo na 190 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: