Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Jela pod sačem»Marinirano meso ispod sača sa mnogo povrća

Marinirano meso ispod sača sa mnogo povrća

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Marinirano meso ispod sača sa mnogo povrća
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Kada ste gladni kao vukovi, ali ipak držite do zdrave hrane – sač sa mariniranim mesom i mnogo povrća"

Potrebni sastojci

  • svinjski but - 1 kg, bez kostiju
  • paprike - 2 komada, crvena i zelena
  • paradajz - 1 komad
  • krompir - 3 - 4 komada, srednji
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • grašak - 1/2 šolje, iz konzerve
  • kukuruz - 1/2 šolje, iz konzerve
  • aleva paprika - 1 kašika
  • peršun
  • univerzalni začin - od povrća
  • biber - 1 kašičica
  • soja sos - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • čubar - 1 - 2 prstohvata
  • za marinadu
  • vodka - 30 ml
  • koka - kola - 100 ml
  • med - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite meso, dodajte med, vodku i koka kolu, promešajte i ostavite da odstoji 2-3 sata.

Oljuštite krompir, operite ga i nasecite na kockice. Luk, zelenu i crvenu papriku nasecite na kockice.

Šargarepu i paradajz oljuštite i naseckajte sitno. Svo povrće, zajedno sa graškom i kukuruzom, stavite u posudu i začinite soja sosom, biberom, univerzalnim začinom i čubrom.

Dobro promešajte. Sipajte ulje u sač i rasporedite ga da pokrije celu posudu. Dodajte gotovo povrće i odozgo stavite marinirano meso.

Pospite paradajz pireom odozgo. Stavite sač u hladnu rernu. Pecite dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: