Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Jela pod Sačem»Marinirano meso ispod sača sa mnogo povrća

Marinirano meso ispod sača sa mnogo povrća

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2167k422
Marinirano meso ispod sača sa mnogo povrća5 / 5
30/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Kada ste gladni kao vukovi, ali ipak držite do zdrave hrane – sač sa mariniranim mesom i mnogo povrća"

Potrebni sastojci

  • svinjski but - 1 kg, bez kostiju
  • paprike - 2 komada, crvena i zelena
  • paradajz - 1 komad
  • krompir - 3 - 4 komada, srednji
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • grašak - 1/2 šolje, iz konzerve
  • kukuruz - 1/2 šolje, iz konzerve
  • aleva paprika - 1 kašika
  • peršun
  • univerzalni začin - od povrća
  • biber - 1 kašičica
  • soja sos - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • čubar - 1 - 2 prstohvata
  • za marinadu
  • vodka - 30 ml
  • koka - kola - 100 ml
  • med - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite meso, dodajte med, vodku i koka kolu, promešajte i ostavite da odstoji 2-3 sata.

Oljuštite krompir, operite ga i nasecite na kockice. Luk, zelenu i crvenu papriku nasecite na kockice.

Šargarepu i paradajz oljuštite i naseckajte sitno. Svo povrće, zajedno sa graškom i kukuruzom, stavite u posudu i začinite soja sosom, biberom, univerzalnim začinom i čubrom.

Dobro promešajte. Sipajte ulje u sač i rasporedite ga da pokrije celu posudu. Dodajte gotovo povrće i odozgo stavite marinirano meso.

Pospite paradajz pireom odozgo. Stavite sač u hladnu rernu. Pecite dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: