Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Bogat kolač sa bundevom

Bogat kolač sa bundevom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Bogat kolač sa bundevom
Fotografije: Raya Andonova
2 / 7sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Bogat ukus, odličan miris Ovaj kolač od bundeve je sve o čemu smo sanjali"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g, kuvana
  • orašasti plodovi - 100 g, sirovi
  • lešnici - 100 g
  • mandarine - 1 komad
  • maslac - oko 1/2 supene kašike
  • jaja - 4 komada
  • med - 100 g
  • brašno - 150 g
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • so - 1 prstohvat
  • slatka pavlaka
  • čokolada - izrendana
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se izgnječi viljuškom i orašasti plodovi se samelju. Kora mandarine se izrenda i sok se iscedi.

Žumanca se umute i dodaju se maslac i med, nakon toga se sve lepo promeša. Dodaje se bundeva, orašasti plodovi, kora mandarine i 2 supene kašike soka. Sve se dobro promeša.

Belanca se umute na sneg sa solju i postepeno se dodaje šećer u prahu.

Brašno se proseva zajedno sa praškom za pecivo i dodaje se u smesu od bundeve. Nakon toga se dodaju belanca i dobro se promeša.

Smesa se sipa u namazan pleh (ja koristim kalup za kuglof). Peče se na 180 stepeni, prvo na donjem grejaču, a nakon toga i donjem i na gornjem.

Kad se ispeče ostavljamo da se malo ohladi u isključenoj rerni. Kad se rerna ohladi vadimo i ostavljamo da se potpuno ohladi.

Pavlaka se umuti i nakon toga se kolač premaže. Na kraju se posipa rendanom čokoladom.

Napomene:

- Ja sam imala 350 ml pavlake i sve sam umutila, ali sam iskoristila mnogo manje.

- Sledeći put mislim da stavim i cimet; mislim da će biti ukusnije.

- Moji orašasti plodovi su bili sirovi: ali ne mislim da će biti lošije ako je sa pečenim.

- Ako i vi imate više pavlake nego što je potrebno (i volite pavlaku) možete uraditi kao ja - na odsečeno parče sam stavila još pavlake odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: