Torta od eklera Nedelja

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Torta od eklera Nedelja
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Ova torta ima ukus ljubavne priče - ispunjena nežnošću, strastima i sa mnogo užitaka"

Potrebni sastojci

  • ekleri - oko 20 komada, gotovi
  • za kore
  • jaja - 4 - 5, belanaca
  • šećer - 100 g
  • orasi - 110 g, mleveni
  • brašno - 25 g
  • za krem
  • slatka pavlaka - 150 ml
  • tečna čokolada - 180 g
  • puding - 1 pakovanje, vanila
  • maslac - 2 kašike
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 1 šoljica
  • za glazuru
  • kuvertira - čokoladna, a može i tečna čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca u sneg, ali ne previše čvrst, kako kore ne bi bile krhke i kako se ne bi mrvile. Postepeno dodajte šećer uz neprekidno mućenje, a zatim ubacite orahe i brašno i promešajte sve.

Ispecite 2 jednake kore u okruglom kalupu, koji ste obložili papirom za pečenje. Možete odabrati i kalup drugačijeg oblika (srce, detelina), kako bi torta bila interesantnija. Kore pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 100-220 stepeni i vadite ih kada se ohlade.

Rastvorite puding na osnovu uputstva sa pakovanja. Ugrejte mleko sa šećerom i promešajte ga sa pudingom, da se zgusne. Nakon toga, umutite krem sa maslacem i tečnom čokoladom, dok ne dobijete homogenu smesu. Ostavite da se potpuno ohladi i promešajte sa slatkom pavlakom, koju ste umutili u sneg.

Premažite lagano maslacem stranice kalupa za tortu i stavite prvu koru. Poređajte eklere jedan do drugog i prelijte ih sa 2/3 krema ili dok ne pokrijete eklere. Stavite drugu koru, sipajte preostali krem i poređajte eklere odozgo.

Stavite tortu u frižider na 2 sata. Nakon toga, pažljivo skinite stranice kalupa i tortu prelijte tečnom čokoladom ili čokoladnim kuvertirom. Ovo je varijacija na temu Torta od eklera Nedelja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: