Način pripreme
Svinsko meso sameljite na krupnoj rešeci zajedno sa slaninom, a zajedno sa mesom, možete samleti i luk ili ga sitno narendajte.
Pera mladog luka i ljutu papriku naseckajte veoma sitno. Dodajte sveže mleveni biber, prstohvat čubra i so po ukusu i umesite sve veoma dobro.
Prebacite u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru na 2-3 sata. Nakon toga, ponovo umesite još jednom ili dva puta, pa smesu podelite na 2 dela. Lagano vlažnim rukama napravite velike mečije šape, veličine dlana.
Svaku šapu umotajte u maramicu i ispecite ih na dobro ugrejanom roštilju, koji ste premazali komadom slanine.
Poslužite jednu šapu u porciji sa svežim prilogom od povrća, u kojoj obavezno treba da bude i crni luk, isečen na rebarca.
Po želji, možete luk staviti da imitira nokte na šapi, da bi vaša prezentacija jela bila interesantnija.