Način pripreme
U posudu stavljamo mleveno meso, dodajemo mu jaje, biber, kumin, so. Zamesimo veoma dobro.
Očistimo papriku u sečemo na male kocke. Luk očistimo i provučemo kroz blender. Narendamo kačkavalj. Vadimo kukuruz iz tegle i ostavljamo da se ocedi.
Tikvicu oljuštimo i narendamo - solimo i ostavljamo da se ocedi.
Nakon što je sve gotovo, pomešamo mleveno meso sa isečenom paprikom, kačkavaljem, kukuruzom i tikvicom. Mesim mokrom rukom i dodajemo luk.
Zamesimo dobro i ostavljamo da odstoji 2 sata u frižideru. Vadimo maramicu i razvijamo je.
Oblikujemo ćufticu od oko 120-150 g, obavijamo je u maramicu i pečemo u gril tiganju ili na roštilju.
Želim da dodam da ne treba da žurimo da okrenemo, jer kačkavalj može da se istopi. Ostavljamo da se dobije korica i nakon toga okrećemo.