Janija sa ćufticama, pečurkama i krompirom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2040
2
01/11/2017
"Biće gotova za vrlo malo vremena i za isto tako malo vremena će nestati iz šerpe "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano311
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i šargarepu, pa krompir nasecite na krupne komade, a šargarepu na kolutove, a ako je veća, na polovine kolutova.

Očistite luk i stno ga naseckajte. Od mlevenog mesa napravite male loptice i uvaljajte ih u brašno. Ugrejte ulje i upržite ćuftice sa svih strana, pa ih izvadite u tanjir.

I istu masnoću sipajte luk, šargarepu i pečurke, oceđene od tečnosti. Nakon 3 minuta dodajte i krompir, da se lagano uprži. Ako je potrebno, sipajte još malo ulja i promešajte.

Kada luk omekša sa ostalim povrćem, dodajte paradajz pire, promešajte i dodajte alevu papriku.

Dolijte vruću vodu, da prekrije namirnice, posolite, dodajte biber, origano i majčinu dušicu.

Vratite ćuftice u šerpu, a vatra neka bude slaba. Kuvajte polako dok povrće ne bude gotovo, tako je ukusnije.

Poslužite ukusnu janiju sa svežim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar