Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem od bundeve sa orasima

Krem od bundeve sa orasima

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Krem od bundeve sa orasima
Fotografije: Stanislava Armyanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ako vaša deca ne vole bundevu, evo kako da je maskirate, kako bi je pojela u jednom dahu!"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 300 g
  • šećer - 6 kašike
  • voda - 100 ml
  • sveže mleko - 500 ml
  • skrob - 5 kašika, pšenični
  • vanila - 1 komad
  • orasi - mleveni (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu oljuštite i očistite od semenki. Nasecite je na jednake komade. U malu šerpu stavite bundevu zajedno sa vodom i 2 kašike šećera.

Na slaboj vatri kuvajte bundevu dok ne omekša (oko 20 minuta). Za to vreme prokuvajte mleko.

Skrob rastvorite u 100 ml mleka (treba da bude prohlađeno, da skrob ne ostane u grudvicama). U duboku posudu stavite bundevu i sipajte preostalih 400 ml mleka.

Ispasirajte bundevu i vratite sve u šerpu, pa stavite na slabu vatru. U smesu sa bundevom dodajte preostali šećer (4 kašike) i u tankom mlazu dodajte skrob.

Stavite vanilu i mešajte neprekidno dok se krem ne zgusne. Rasporedite krem u posudice i ostavite ih da se ohlade.

Po želji, možete posuti krem mlevenim orasima i cimetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: