Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita s kačkavaljem i topljenim sirom

Pita s kačkavaljem i topljenim sirom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pita s kačkavaljem i topljenim sirom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Topi se u ustima, ne verujete? Dajte i vaše parče i pokazaćemo vam"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • jaja - 4 komada
  • sir - 250 g
  • kačkavalj - 100 g, isečen na sitne kocke
  • topljeni sir - 100 g, isečene na sitne kocke
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda - pola kašičice
  • maslac - pola šolje
  • jaja - 1 komad, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevamo rernu na 180 stepeni. Pokrivamo dno posude papirom za pečenje.

U posudi umutimo jaja, dodajemo namrvljeni sir, isečene na sitne kocke kačkavalj i topljeni sir, blago promešamo.

U drugoj posudi pomešamo kiselo mleko i sodu i ostavljamo oko minut da se aktivira. Pomešamo smesu iz jedne posude sa drugom.

Na dno posude za pečenje stavljamo dve kore, odozgo ih mažemo maslacem. Posipamo gotovom smesom.

Stavljamo opet dve kore, namažemo ponovo maslacem i posipamo smesom. Tako dok ne potrošimo sve kore i smesu.

Odozgo mažemo umućenim jajetom i stavljamo u rernu. Pečemo u umerenoj rerni dok pita ne bude potpuno gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: