Ukusne pitice iz tiganja

03/11/2017
"Poznaćete ih po mirisu, a po ukusu ćete ih zapamtiti - pitice koje svi u kući jedu sa zadovoljstvom "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 650
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 700 g
  • voda - 400 g
  • suvi kvasac - 1 kesica (7g)
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
  • za nadev
  • sir - 500 g
  • kačkavalj - 150 g
  • ulje - ili masalc za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. Dodajte so. Napravite udubljenje, u njega dodajte ulje i rastvoreni kvasac u vodi. Zamesite meko testo.

Ostavite na toplom oko jedan sat da nadođe. U jednu izmrvite sir, a u drugu izrendajte kačkavalj.

Otkinite srednju lopticu testa i preko brašnom posude radne površine razvucite u oliku kruga. Ako je potrebno dodajte još malo brašna, da se testo ne zalepi na oklagiju.

Razvučeni krug namažite uljem ili rastopljenim maslacem, pospite sriom i kačkavaljem. Savijte sa svih strana i ponovo razvucite.

Pečemo u ugrejanom i namazanom tiganju. Pečemo sa obe strane dok pitica ne bude gotova.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti