bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Preliven paj sa breskvama

Preliven paj sa breskvama

Maria SimovaMaria Simova
Početnik
921793k156
Preliven paj sa breskvama
Fotografije: Maria Simova
03/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Nežan, sočan i veoma aromatičan paj, čiji se recept prenosi od majke na ćerku"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi mikserom umutite jaja sa šećerom, postepeno dodajte prosejano brašno, pomešano sa šećerom u prahu i vanilom.

Ravnomerno namažite pleh srednje veličine mekim maslacem, poređajte prethodno oljuštene i isečene breskve i odozgo sipajte smesu.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Okrenite paj u odgovarajući tanjir ili poslužavnik, ostavite da se potpuno ohladi.

Pripremite preliv tako što pomešate sve sastojke i stavite na vatru da provri.

Vrelim prelivom ravnomerno prelijte paj, a kad se ohladi pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: