Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Preliven paj sa breskvama

Preliven paj sa breskvama

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Preliven paj sa breskvama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Nežan, sočan i veoma aromatičan paj, čiji se recept prenosi od majke na ćerku"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • vanila - 1 kesica
  • maslac - 125 g
  • brašno - 1 1/2 šilje
  • breskve - 5 velikih i zrelih
  • preliv
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • šećer u prahu za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi mikserom umutite jaja sa šećerom, postepeno dodajte prosejano brašno, pomešano sa šećerom u prahu i vanilom.

Ravnomerno namažite pleh srednje veličine mekim maslacem, poređajte prethodno oljuštene i isečene breskve i odozgo sipajte smesu.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Okrenite paj u odgovarajući tanjir ili poslužavnik, ostavite da se potpuno ohladi.

Pripremite preliv tako što pomešate sve sastojke i stavite na vatru da provri.

Vrelim prelivom ravnomerno prelijte paj, a kad se ohladi pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: