Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Jesenja torta-salata

Jesenja torta-salata

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Jesenja torta-salata
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Da obeležimo dolazak jeseni, koja boji listove na drveću toplim bojama, sa ovom jesenjom tortom-salatom"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 2 glavice
  • krompir - 500 g
  • jabuke - 500 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • majonez - 300 g
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir i cvekla se skuvaju u dve odvojene posude. Ostavljamo da se ohlade. Cvekla se krupnije izrenda, a krompir se iseče na kockice.

Jabuke se oljušte i takođe se iseku na kockice. U posudi se pomešaju majonez i pavlaka.

U kalup (18-20 cm) se rasporedite 1/2 cvekle. Maže se kremom i posipa se delom rendanog kačkavalja. Pokriva se 1/2 kuvanog krompira. Maže se kremom i posipa kačkavaljem. Pokriva se trećim slojem, ali od jabuka.

Ponovo se maže kremom i posipa kačkavaljem. Ponovite istu proceduru još jednom (cvekla, krompir, jabuke). Torta se ostavlja u frižideru na nekoliko sati da se ohladi i stegne. Okreće se naopako u odgovarjući tanjir. Ukrašava se trakicama od majoneza, ružicom kuvane cvekle i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: