Način pripreme
U šerpu se sipa ulje da se zagreje. Meso se dobro zaprži sa svih strana. Skida se.
Jedna glavica luka se očisti i krupno nasecka. Dodaje se u šerpu sa uljem od mesa da se zaprži. Dodaju se crni biber, lovorov list i čubar. Začinjava se solju. Sipa se voda da pokrije meso. Kuva se otprilike 2 i po sata.
Meso se vadi i ostavlja se da se ohladi. Bujon se sipa u flašu i ostavlja se u frižideru za sledeće kuvanje. Krompir se oguli i opere. Stavlja se u šerpu i zaliva vodom. Kuva se poklopljen. Ocedi se.
Pripremaju se mrve od maslaca. U blendar se izlomi stari hleb i blenda se. Sipa se u veliku posudu. Dodaje se meki maslac. Peršun se opere i sitno nasecka. Beli luk se oljušti i sitno nasecka. Dodaje se u posudu.
Prema slanoći mesa se dodaje i so. Dobro se izmeša. Ohlađeno meso se seče na kriške.
Priprema se tepsija sa papirom za pečenje. Kuvana svinjetina se ređa u tepsiju. Svaki komad se premazuje mrvicama maslaca i stavlja se u rernu da se zapeče.
Već ohlađeni krompir se seče na kockice. Ostale 2 glavice luka se očiste i seckaju na komade srednje veličine. Dodaju se. Krompir salata se začinjava solju, uljem i sirćetom. Mepa se. Uživajte u porciji kuvane svinjetine sa mrvama maslaca i krompir salatom.