Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Korneti»Šareni korneti sa filom

Šareni korneti sa filom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Šareni korneti sa filom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
05/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
65
"Vreme je za viši stepen u kuhinji - aromatični šareni korneti koji se tope u ustima"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - oko 1.2 kg
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 2 šolje
  • šećer - 2 šolje
  • ulje - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • za fil
  • puding - 4 komada, vanila i čokolada
  • sveže mleko - 2 litre
  • šećer - 400 g
  • maslac - 125 g
  • za fil
  • čokoladne mrvice
  • šećerni sirup - 150 ml
  • poslastičarske boje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom, mlekom i uljem. Dodajte u prosejano brašno i zamesite lepo i elastično testo. Podelite na dva dela. Svaki se razvije na koru oko 30x40 cm. Isecite na trakice po 1.5 cm.

Uvijte svaku trakicu oko namazanog kalupa za kornete. Poređajte ih u pleh i pecite na 200 stepeni oko 10-12 minua (nemojte da ih prepečete).

Izvadite iz rerne i dok su još toli izvadite ih iz kalupa. Tako uradite sa celom količinom testa. Rasporedite šećerni sirup na nekoliko delova. U svaki želite željenu boju. Uz pomoć četke obojite kornete u određenu boju.

Napravite puding prema uputstvu na pakovanju. Dodajte masalc i promešajte. Napunite kornete toplim filom. Kad se ohladi pospite čokoladnim mrvicama i lopticama u boji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: