Trobojni kuglof sa čokoladnom glazurom

06/11/2017
"Više puta smo rekli da su kulinari prave estete!"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano647
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1.5 šolja
  • voda - 9 supenih kašika, topla
  • ulje - 9 supenih kašika
  • kakao - 4 - 5 supenih kašika
  • brašno - 2 šolja
  • čokolada - 100 g
  • ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite tri belanca. Umutite sa 1 šoljom šećera. U njih dodajte umućena žumanca (5 komada). Dobro promešajte i dodajte 6 supenih kašika vode i 6 supenih kašika ulja.

Na kraju dodajte 1.5 šolju brašna. Promešajte spatulom. U drugoj posudi umutite preostala 2 belanca sa 1/2 šolje šećera. Dodajte 3 supene kašike vode i 3 supene kašike ulja.

Pažljivo promešajte i dodajte 1/2 šolje brašna. Kalup za kuglof namažite uljem i pospite brašnom. Prvo sipajte belu smesu. Pospite kakaom. Sipajte 1/2 žute smese, ponovo pospite kakaom.

U preostalu smesu dodajte 2 supene kašike kakaoa i sipajte preko žute. Pecite na 170 stepeni oko 40 minuta. Izvadite, ostavite da se ohladi. Rastopite čokoladu, dodajte ulje i prelijte kuglof.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar