bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ekleri»Domaći ekleri sa kremom

Domaći ekleri sa kremom

DilyanaDilyana
Početnik
31
Domaći ekleri sa kremom
Fotografije: Dilyana
06/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
25
"Jedina stvar koja je lepša od domaćih eklera je ... tuce domaćih eklera"

Potrebni sastojci

  • za eklere
  • voda - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 1 šolja
  • jaja - 3 - 4 komada (zavisi od veličine)
  • za krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • brašno - 5 supenih kašika
  • voda - 1/2 šolje
  • šećer - 7 - 8 supenih kašika
  • maslac - 50 g
  • vanila - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite vodu i ulje. Ostavite da provri i dodajte brašno, neprestano mešajte. Dobija se gusta smesa. Skinite sa vatre.

Kad se smesa ohladi dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog jajeta se meša. Dobija se gusta i lepljiva smesa. U namazan pleh, ili pokriven papirom za pečenje, stavlja se kašikom od testa za eklere.

Nije potrebno specijalno oblikovanje, zato što prilikom pečenja ekleri dobijaju svoj oblik. Ekleri se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25-30 minuta.

Brašno pomešajte sa malo vode i procedite da nema grudvica. Stavite na vatru mleko sa šećerom da provri i kad provri lagano dodajte i kašu od brašna. Dodajte i maslac.

Mešajte pažljivo da ne zagori i da se dobije gladak krem. Skinite sa vatre i dodajte vanilu.

Hladne eklere isecite po sredini i uz pomoć male kašike napunite kremom. Krem neće iscuriti zato što se ekleri zalepe.

Gotove eklere pospite šećerom u prahu ili prelivom od čokolade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: