Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Ako je istina, da se čovek ne hrani samo ustima, već i očima, ovi pileći bataci s pirinčem, pečurkama i čeri paradajzom su pravi praznik za čula"
- pileći batak - 2 komada
- pirinač - 250 g
- pečurke - 250 g
- čeri paradajz - 10 - 12 komada
- luk - 1 glavica
- so
- biber
- aleva paprika
- univerzalni začin - začin za pile
* merne jediniceNačin pripreme
Isecite, posolite i pospite batake biberom i začinom za piletinu. Zapecite ih u posudu za pečenje s malo ulja.
Dodajte luk, nakon nekoliko minuta pečurke i pirinač. Promešajte i nalijte vodu.
Dodajte začine po izboru i poređajte odozgo čeri paradajz. Pecite jelo na 200 stepeni 35-40 minuta.
Pospite isečenim peršunom i servirajte.
Facebook
Omiljeno
Pinterest